NASA, geçtiğimiz hafta bize yaklaşık 40 ışıkyılı uzaklıkta bulunan, Dünya benzeri 7  yeni gezegen keşfettiklerini açıkladı.

Daha önce bu güne kadar keşfedilmiş Dünya benzeri gezegenler haberimizi sizinle paylaşmıştık. Haberimize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haber

Canlı Yaşamına Müsait Dünya Dışı Gezegenler

Yeni keşfedilen bu gezegenler canlı yaşamına müsait mi?

Bilim dünyası bu gezegenlerde yaşam var mı yok mu diye tartışırken NASA 7 adet gezegen daha bulduğunu açıkladı. Üstelik bu gezegenlerin hepsi aynı yıldızın etrafında dönüyor!

Keşfedilen gezegenlerin hepsi Dünya ile benzer boyutta ve sıcaklıkları da yakın değerlerde. Bu da yüzeylerinde su bulunabileceği ve canlı yaşamına müsait olabileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

Trappist-1 adlı yıldızın etrafında dönen gezegenlerin özellikle 3 tanesi diğerlerine göre muhtemel canlı yaşamına daha müsait. Üzerlerinde okyanuslar barındırdıkları tahmin ediliyor. Bu üç gezegenin ismi ise Trappist-1e, Trappist-1f, Trappist-1g şeklinde tanımlanmış.

Araştırmacılar Trappist-1f’nin bu gezegenler arasında canlı yaşamına en müsait gezegen olduğuna inanıyor. Sıcaklığı Dünya’ya göre biraz daha az olsa da canlı yaşamı için gereken atmosfere sahip.

Yıldıza yakın olan gezegenlerin bir günlük süreleri 1.5 ila 13 Dünya gününe eşit. Uzaktakilerin ise tam bilinmiyor.

Yıldızları Güneş’ten 200 kat daha küçük olduğu için yüzeylerine vuran ışık Dünya’ya göre daha az. Fakat yıldızlarına çok yakın oldukları için sıcaklıkları yeterli miktarda.

Eğer Trappist-1f’de yaşasaydık yıldız gökyüzünde Güneş’ten 3 kat daha büyük görünecekti. Ayrıca yıldızın rengi kırmızımsı olduğu için güneş ışığı somon renginde olacaktı.

Kaynak: http://edition.cnn.com/2017/02/22/world/new-exoplanets-discovery-nasa/