Yurt Dışı Alışverişlerinde Sınır 30 Euro’ya İndirildi!


Yurtdışı Alışverişlerinde Sınır 30 Euro’ya İndirildi
Yurtdışı alışveriş limiti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yurt dışı alışverişlerinde limitin 30 Euro’ya düşürüldüğünü açıkladı.

Daha önceki haberimizde  yurtdışı alışveriş fiyat sınırının 150 Euro olması için çalışmalar yapıldığından bahsetmiştik. Fakat yapılan açıklamada yurtdışı alışveriş gümrük limiti 2017 yılı itibari ile artık 30 Euro olacak!

Yurtdışından alışveriş dendiğinde akla ilk gelen, Çin siteleri ile birlikte Ebay ve Amazon gibi dünyaca bilinen sitelerdir. Çin alışveriş sitelerinin başında ise Aliexpress geliyor. Çoğu zaman bize ucuzluk anlamında kolaylık sağlayan bu yurtdışı alışveriş siteleri, ülkemizde bulunmayan ürünleri bile tedarik etmemizde bizlere yardımcı oluyor. Bir ürün alacağımız zaman ucuz alışveriş sitesi aradığımızda karşımıza ilk bu siteler çıkmakta. Bu tür sitelerin Türk alışveriş sitelerine göre en büyük dezavantajı ise ürünün elimize geç ulaşması ve haber başlığında belirttiğimiz yurtdışı alışveriş limiti.

İnternetten alışveriş yapma çoğumuzun kullandığı bir yöntem. Bunu fırsata çeviren online alışveriş şirketleri ise yaptıkları kampanyalar ile müşterileri kendilerine çekiyor. Bazen kargo ücretini kısarak bazen fiyatlarda indirim yaparak, bazen de verdiği promosyon hediyelerle müşterileri alışveriş yapmak için kendilerine çekmekte. Üstelik satın alınan ürünlerin faturasını da göndererek müşterilerin güvenini kazanmakta.

En bilindik yurtdışından alışveriş siteleri hangileri?

Yurtdışından alışveriş yaparken kesinlikle bilindik, güvenilir siteleri kullanmamız gerekiyor. İşte en bilindik ve güvenilir yurtdışı sipariş siteleri:

  1. amazon.com (Her türlü ürün bulabilirsiniz)
  2. ebay.com (Her türlü ürün bulabilirsiniz)
  3. tr.aliexpress.com (Her türlü ürün bulabilirsiniz)
  4. dx.com (Teknolojik ürünler)
  5. sammydress.com (Kıyafet)
  6. everbuying.com (Elektronik eşyalar)
  7. focalprice.com (Her türlü ürün bulabilirsiniz)
  8. asos.com (Kıyafet)
  9. suntekstore.com (Oldukça farklı ve ilginç tasarımlı ürünler)
  10. tinydeal.com (Çeşitli ürünler)
  11. footlocker.com (Marka ayakkabılar ve tişörtler)

Bu sitelerin hepsi Türkiye’ye gönderim yapıyor. Yalnız bu tür sitelerden alışveriş yapmadan önce internetteki “Online yurtdışı alışveriş rehberi” adlı yazıları okumanızı tavsiye ederim.

İnternetten yurtdışı alışveriş sınırı ne kadar?

Yurtdışı alışveriş limiti 2016
Yurtdışı alışveriş gümrük limiti, Yurtdışı alışveriş limiti kaç euro?

Peki yurtdışı alışveriş fiyat limiti ne kadar? Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “İnceledik. Bizim e-ticaret firmaları yurt dışına mal gönderdiğinde gümrüklerde karşılaştığı oranlarla, bizim yurt dışından e-ticaret yoluyla ithal edilen ürünlere ve siparişlere gümrük muafiyet oranlarımızın çok yüksek olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde bunun önerisini Bakanlar Kuruluna götürdük, bunu 30 avroya düşürdük. Avrupa bunu 22,5 avro olarak uyguluyor. Çünkü bunun başka etkileri de var. Bakanlar Kurulunda imzadan çıktı, inşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girer.” dedi.

Bu açıklamaya göre yurtdışı alışveriş sınırı 2016 yılından itibaren 30 Euro olacak. Yurtdışı alışveriş sınırının gerekçesi olarak bakan Tüfenkci: “Yurt dışından 75 avroya kadar yapılan siparişler Türkiye’ye gümrüksüz girebiliyor, bu da haksız rekabete yol açabiliyor. Bunu 30 avroya düşürdük.” şeklinde açıklama yaptı. Ayrıca Avrupa’daki yurtdışı alışveriş gümrük sınırının 22,5 Euro olduğunun da altını çizdi. Bu uygulama şirketlere ve bireylere gelen bir kısıtlamadır.

Yurtdışı alışveriş adet sınırı ne kadar?

Eğer satın aldığınız ürün 30 Euro’yu geçerse gümrükte kalacaktır. Gümrüksüz mal geçirmek istiyorsanız bu kurala kesinlikle uymanız gerekiyor. Peki yurtdışı alışveriş adet limiti ne kadar? Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok. Yani satın alacağınız ürün 30 Euro’yu geçmeyecek şekilde istediğiniz adette olabilir.

Sonuç olarak artık yurtdışı alışveriş limiti 30 euro olacak. Yurtdışı alışveriş sınırı için getirilen bu karar ne gibi etkiler doğuracak hep beraber göreceğiz. Alınan bu karar neticesinde yurtdışı alışveriş limiti 2017 itibari ile geçerli olacak.


Beğendiniz mi? O halde paylaşın!

0 yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir